Veco ļaužu dienas centriem labdarības akcijā saziedoti vairāki simti Ziemassvētku rotājumu
Publicēts 21. decembrī, 2011.
Tuvojoties svētkiem, cilvēki atplaukst, un labie darbi kļūst par prieka un gandarījuma avotu. Pateicoties cilvēku atsaucībai, vakar veiksmīgi tika noslēgta „Maxima” lielveikalos Rīgā rīkotā labdarības akcija. Tajā tika vākti un gatavoti Ziemassvētku rotājumi, kurus kopā ar dabiskām eglītēm kā sveicienu svētkos nogādāja 12 Rīgas veco ļaužu dienas centriem.

Akcijas laikā trīs Mazo mākslinieku darbnīcās „Maxima” lielveikalos tika sagatavoti un saziedoti vairāki simti krāšņu, košu un radošu Ziemassvētku rotājumu, kas kopš vakardienas priecē pensionārus veco ļaužu dienas centros un dienas aprūpes centros. Akcijā tika apciemoti visi veco ļaužu centri Rīgā - „Aspazija”, „Oāze”, „Liepa”, „Ozolaine”, „Vecmīlgrāvis”, „Ķengarags”, „Ābeļzars”, „Kamene”, „Kastanis”, „Ābeļzieds”, „Rīdzene” un „Strazdumuiža”.

„Šogad Ziemassvētkos vēlējāmies iepriecināt tieši vientuļos pensionārus, zinot, ka nereti viņi ir tie, kuri svētkos, kamēr mēs pavadām laiku ģimenes lokā pie bagātīgi klātiem galdiem, visvairāk ilgojas pēc sirds siltuma un sabiedrības. Katram vecam cilvēkam ir savs stāsts – nereti dienas centri ir gandrīz vienīgais veids, kā kliedēt vientulību, iegūt paziņas, draugus, sajusties kā ģimenē un arī apgūt ko jaunu. Tāpēc esam gandarīti, ka mūsu sarūpētais sveiciens ļāva kliedēt rūpes un vismaz uz mirkli veco ļaužu sejās iemājoja silts smaids,” stāsta „Maxima Latvija” preses sekretārs Ivars Andiņš.

Labdarības akcija norisinājās no 7. līdz 18.decembrim. Tajā ikviens varēja simboliski nodot savus labos vēlējumus un domas, ziedojot Ziemassvētku rotājumus vai arī tos izgatavojot lielveikalā uz vietas, Mazo mākslinieku darbnīcās. Tajās bērni kopā ar vecākiem labprāt lipināja, krāsoja, līmēja, zīmēja, locīja un veidoja rotājumus, lai tie vēlāk sildītu veco ļaužu sirdis krāšņā svētku eglītē. Savukārt ziedotāji veciem cilvēkiem labprāt novēlēja savus rotājumus, kas pašiem vairs nav nepieciešami, bet pensionāriem ļaus sajust svētku gaišumu. Visbiežāk ziedojumu kastītēs cilvēki atstāja košas eglīšu bumbas, rotājumus no salmiem, svecītes un virtenes.

Radošais sveiciens ne tikai sasildīja veco ļaužu sirdis, bet arī ļāva izbaudīt īstu svētku garšu - kopā ar košo Ziemassvētku eglīti katrs dienas centrs saņēma lielveikalu konditoru sarūpēto torti. Lai pateiktos par atbalstu, veco ļaužu dienas centri atbildi parādā nepalika – labo vēlējumu sūtņi tika cienāti ar gardumiem, kafiju, apdāvināti ar pašgatavotiem svētku suvenīriem un piemiņas kartītēm.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: