Ugunsgrēkā cietušajai ģimenei Aizputes novadā saziedoti vairāk nekā 17 tūkstoši latu
Publicēts 20. jūnijā, 2011.
Šā gada 9.jūnijā Aizputes novada Cīravas pagastā zibens spēriena izraisīts ugunsgrēks nopostīja Andersonu ģimenes māju. Ģimene, kurā aug divas meitiņas, ugunsgrēkā zaudēja ne tikai mājas, bet arī itin visu iedzīvi. Lai sniegtu atbalstu ģimenei grūtajā brīdī, „Paēdušai Latvijai” komanda 17.jūnijā Liepājā pie veikala „Maxima XX” aicināja iedzīvotājus ziedot apģērbu un dažādas sadzīves lietas.

Kaut arī laiks bija lietains, trīs stundu laikā pie veikala „Maxima XX” izvietoto mobilās palīdzības punktu apmeklēja turpat 200 cilvēku, ar dažādām sadzīvei nepieciešamām lietām, pārtiku, apģērbu, apaviem, mēbelēm, rotaļlietām un skolai nepieciešamajām lietām piepildot divus mikroautobusus, savukārt pa ziedojumu tālruni ģimenei saziedoti vairāk nekā 17 tūkstoši latu.  

 „Esam patiesi aizkustināti par Liepājas un tuvējo novadu iedzīvotāju ārkārtīgi lielo atsaucību un izrādīto līdzcietību ģimenei šajā grūtajā brīdī. Visas projekta „Paēdušai Latvijai” komandas un Andersonu ģimenes vārdā es vēlos izteikt lielu pateicību ikvienam ziedotājam, kurš nepalika vienaldzīgs, paldies Ringoldam Roķim un veikalam „Optimus mēbeles”, kas ģimenei ziedoja jaunu divstāvu gultiņu, matračus, galdu un krēslus, un milzīgs paldies visiem tiem līdzcilvēkiem, kuri vēlas palīdzēt ģimenei un nogādāt dažādas elektropreces un mēbeles. Atsaucība ir tik liela, ka ar saziedotajām mantām būs iespējams palīdzēt ne tikai Andersonu saimei, bet arī daudzām citām grūtībās nonākušām ģimenēm,” stāsta „Latvijas Samariešu apvienības” projektu vadītājs Mārtiņš Etkins.

Savukārt veikalu tīkls „Maxima” Andersonu ģimenes atvasēm Almai un Agatei dāvāja dažādas skolai nepieciešamas lietas – klades, burtnīcas, rakstāmpiederumus un krāsas, kā arī katrai no meitiņām pa trim apavu pāriem. Savukārt ģimenes galvam – tēvam Armandam – tika sarūpēti dažādi darba rīki un instrumenti, kas būs nepieciešami būvdarbiem.

 „Paēdušai Latvijai” komanda ģimenei nogādāja arī pārtikas pakas, kurās ir viss nepieciešamais, lai šie cilvēki būtu paēduši. Kā pastāstīja portāla „Ziedot.lv” projektu vadītāja Inese Danga, 14. jūnija raidījuma „Degpunktā” raidlaikā palīdzības sniegšanai Andersonu ģimenei tika saziedoti 17 489 lati. Saziedotā nauda ar pašvaldības palīdzību tiks izlietota, lai atjaunotu Andersoniem mitekli un apmaksātu nepieciešamos pakalpojumus un rēķinus sadzīves lietu iegādei.

Plašāku informāciju par nelaimē cietušo ģimeni varēsiet uzzināt 17.jūnija LNT raidījumā „Degpunktā”. „Ziedot.lv” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju palīdzēt arī citām pēkšņās nelaimēs nonākušām ģimenēm, zvanot pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu projekta „Paēdušai Latvijai” atbalstam, izmantojot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedojot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams atrast plašāku informāciju par projektu.

Pārtikas banka „Paēdušai Latvijai” ir labdarības portāla „Ziedot.lv” un „Latvijas Samariešu apvienības” organizētā pārtikas programma. Palīdzība galvenokārt domāta pēkšņās nelaimēs un grūtībās nonākušām ģimenēm ar bērniem.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: