LVM Dabas sporta zāle kļūst par iecienītāko sporta un atpūtas vietu pilsētā – vairāk nekā 20 000 apmeklētāju mēneša laikā
Publicēts 17. augustā, 2012.
AS “Latvijas valsts meži” (LVM) no dabas materiāliem veidoto sporta un atpūtas objektu Vērmanes dārzā – Dabas sporta zāli, ko pirms došanās uz Olimpiskajām spēlēm Londonā svinīgi atklāja Latvijas Olimpiskā komanda, mēneša laikā apmeklējuši vairāk nekā 20 tūkstoši sportot gribētāju un aktīvās atpūtas cienītāju. LVM Dabas sporta zāle radīta ar mērķi iedzīvotājiem atgādināt par plašajām aktīvās atpūtas iespējām, ko piedāvā AS “Latvijas valsts meži”, vienlaikus veicinot sportošanu, nodarbošanos ar fiziskām aktivitātēm un sportisku dzīvesveidu.

LVM Dabas sporta zāle, kurā kopumā pieejamas vairāk nekā 10 dažādas sporta disciplīnas – mini futbola un mini volejbola laukums, šķēršļu josla, svarcelšanas komplekts, velotrenažieri, līdzsvara spirāle, barjerskriešanas trase, tīkls bumbiņu mešanai un citas, vislielāko interesi raisījusi tieši bērnu un jauniešu vidū. Ik dienas dažādas sporta un atpūtas izmantojuši aptuveni 1000 sportot gribētāju, daļa no kuriem kļuvuši par uzticīgiem Dabas sporta zāles faniem. 

Lielu apmeklētāju atsaucība bijusi arī dažādiem pasākumiem, kurus, tāpat kā visas uz vietas pieejamās atrakcijas, ikvienam Dabas sporta zāles viesim bija iespēja apmeklēt bez maksas. Tostarp vairāk nekā 200 cilvēku apmeklēja nūjošanas meistarklases sertificētas treneres Lindas Andrusas vadībā, vairāki simti bērnu piedalījās Bērnu sporta spēlēs, izmēģinot dažādas sporta disciplīnas, savukārt koka spiedogu darbnīcā bērni un viņu vecāki uz auduma maisiņiem vai apģērba ar īpašiem koku spiedogiem veidoja mākslinieciskus ornamentus. Tāpat ikvienam bija iespēja piedalīties zīmēšanas konkursos, Kundalini jogas meistarklasē, spēlēt badmintonu, lekt ar lecamauklu, izstaigāt dabas sajūtu taku, kā arī relaksēties atpūtas zonā.

Vienlaikus Dabas sporta zālē darbojas arī LVM info telts, kurā atrodama informācija par dažādām atpūtas un sportošanas iespējām Latvijas dabā. Mēneša laikā par aktīvās atpūtas objektiem dažādās Latvijas vietās interesējušies vairāki tūkstoši Dabas sporta zāles apmeklētāju, kā arī ārvalstu tūristi un vienkārši garāmgājēji. Visvairāk cilvēki vēlējušies uzzināt par LVM ierīkotajām velo takām un aktīvās atpūtas iespējām.  

Aktīvās atpūtas un sportošanas iespējas – pastaigas, nūjošanu, velobraukšanu, slēpošanu, orientēšanās sportu, peldēšanu un daudzas citas aktivitātes – LVM nodrošina arī citos vairāk nekā 400 ierīkotos un uzturētos atpūtas jeb Mammadaba objektos visā Latvijā. No tiem populārākie un iedzīvotāju iecienītākie ir Tērvetes dabas parks un Tērvetes ūdenskrātuve, Kaņiera, Lielauces un Zebrus ezeri, atpūtas un tūrisma centri Spāre un Ezernieki, Jaunmoku pils, Pokaiņu mežs, Vijciema čiekurkalte un citi. Mammadaba atpūtas objektus ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

LVM Dabas sporta zāle Vērmanes dārzā būs atvērta līdz 20. augustam, savukārt rudenī tā sportot gribētājus gaidīs Tērvetes dabas parkā.

 

Papildus informācija:

Ilze Meirupska

M: 28377234

E: ilze@deepwhite.lv  


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: