Aicina ziedot ģimenei, kam ugunsgrēks nopostījis vienīgo mājokli
Publicēts 28. septembrī, 2011.
Naktī no 18. uz 19. septembri Burtnieku pagasta "Eglītēs" notika ugunsnelaime, kuras rezultātā Undraišu ģimene palika bez pastāvīgās dzīvesvietas. Lai sniegtu atbalstu grūtajā brīdī ģimenei, kurā aug divi bērni, „Paēdušai Latvijai” komanda aicina atsaukties ikvienu, kurš var ziedot būvmateriālus un remontdarbiem noderīgus materiālus, zvanot pa tālruni 67815299 vai rakstot uz e-pastu partika@samariesi.lv. Ziedot.lv arī aicina izmantot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes vai ziedot vienu latu, zvanot pa tālruni 90006385.

Tonakt vecmāmiņa Antoņina pēc pusnakts bija izgājusi apraudzīt lopus, kas bijuši ganībās, savukārt meitas Ingas bērni – 16 gadus vecā Sintija un 12 gadus vecais Ralfs - bija devušies pie miera vagoniņā, kuru ģimene bija pielāgojusi dzīvošanai. Par laimi abi bērni laikus sajuta briesmas un paspēja pamest mitekli. Antoņinas kundzes meita Inga ugunsnelaimes brīdī bija Anglijā, - viņai bijis jāaizbrauc, lai varētu pabarot ģimeni, palaist bērnus skolā un labiekārtot vagoniņu. Uzzinājusi par nelaimi, sieviete steidzīgi atgriezusies, taču vietā, kur paši siltinājuši un labiekārtojuši nelielo namiņu, tagad atrodas vien izdedžu kaudze.

Patlaban ģimene izmitinājusies pie vecmāmiņas pagājušā gadsimta sākumā būvētās mājas divās istabās. 1928.gadā celtā ēka ir visai bēdīgā stāvoklī - sašķiebusies, logi izpuvuši, istabās, kuras līdz šim stāvējušas tukšas, faktiski nav grīdu. Taču pēc ugunsnelaimes tā ir vienīgā vieta, kur ģimenei patverties.

Sadarbībā ar LNT raidījumu „Degpunktā” un ar veikalu tīkla „Maxima” atbalstu projekta „Paēdušai Latvijai” ietvaros ģimenei jau nogādātas pārtikas pakas, kurās ir viss nepieciešamais, lai cilvēki būtu paēduši. Patlaban Undraišiem visvairāk nepieciešami dažādi būvmateriāli un līdzekļi, lai izpostīto ēku atjaunotu un bērni būtu siltumā un varētu nomazgāties. Pateicoties līdzcilvēku atbalstam, viņiem jau sarūpētas gan mēbeles, gan arī sadzīvē nepieciešamās lietas, kā arī pašvaldība sniegusi pirmo palīdzību pabalsta veidā. Tomēr ziemas tuvošanās situāciju padara neapskaužamu. Tādēļ „Paēdušai Latvijai” komanda aicina palīdzēt divu bērnu ģimenei atgūties pēc postošās nelaimes.

„Latvijas Samariešu apvienības” projektu vadītājs Mārtiņš Etkins lūdz atsaukties vietējos iedzīvotājus: „Ugunsgrēkā cietušajai ģimenei patlaban visvairāk nepieciešami līdzekļi mājas atjaunošanai. Tuvojas ziema un gada aukstākie mēneši, māja gandrīz nav apkurināma, taču ģimenē aug divi skolas vecuma bērni. „Paēdušai Latvijai” komandas un cietušās ģimenes vārdā aicinu atsaukties cilvēkus un uzņēmējus, kuri var ģimenei palīdzēt, ziedojot būvmateriālus vai remontdarbiem noderīgas lietas. Ikvienu, kurš var sniegt šāda veida palīdzību, lūdzam zvanīt pa tālruni 67815299 vai rakstīt uz e-pastu partika@samariesi.lv.”

Vairāk par pēkšņajā nelaimē nonākušo ģimeni tika stāstīts 26.septembra LNT raidījumā „Degpunktā”. „Ziedot.lv” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju zvanīt pa tālruni 90006488, lai ziedotu vienu latu, atbalstīt projektu „Paēdušai Latvijai”, izmantojot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti arī ziedot pārtiku.

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: